Verslag door Gerrit Visser, Lierenman

Na een toch wel emotioneel begin achter de sleepboot van af het houtstek naar de Sitebuurster Ee, waar de start was gelegd, waren we klaar voor de wedstrijd. De start was goed, maar we waren met ons allen te vroeg zodat er sprake was van een algehele valse start. De tweede keer starten ging het beter en we gingen goed in het midden over de startlijn.

Na één keer over bakboord kwamen we over stuurboord richting Akkrum, hier konden we niet voorlangs en moesten we dus draaien (achteraf gezien misschien beter om er achterlangs te gaan maar ja achteraf weet iedereen het beter) dus kwamen we een beetje in de luwte van de andere skûtsjes. Zodoende kwamen we als 12 om de eerste ton. Dus begonnen we met een inhaalrace.

Dat bleek echter moeilijker dan verwacht, daar we met één reef in het zeil niet echt mee konden komen. Er werd wel veel strijd geleverd met Eernewoude en Heerenveen maar deze moesten we toch laten gaan. Dit had tot gevolg dat we in de tweede ronde als laatste om de ton gingen.

In de derde ronde bleven we wel goed meedoen en probeerden we wel een plaatsje op te schuiven maar dat lukte net niet. Echter in devierde ronde lukte dit wel en we passeerden Sneek die een akkefietje had bij de ton.

Deze wedstrijd die bij windkracht 5 en soms met vlagen van 6 werd gezeild, was weer een leermoment voor ons en bleek opnieuw dat wij met deze tuigage niet goed mee kunnen komen, dus maar sponsors zoeken voor een nieuw tuig.

Na afloop hoorden we dat Eernewoude een protest had verloren zodat we uiteindelijk nog op de twaalfde plaats zijn geëindigd.

Maandag op De Veenhoop maar proberen een beter resultaat neer te zetten.

Uitslag:

uitslag Grou 2015