Als het einde van het jaar in zicht komt, wordt het meestal tijd voor een terugblik. Liever zouden we dat niet doen, want het jaar 2015, waar we hoge verwachtingen van hadden,  was echt een dieptepunt.

We begonnen vol goede moed aan het voorseizoen. Na een succesvolle beurs ÔÇťBoot HollandÔÇŁ waar we ons prachtige sk├╗tsje aan enorm veel mensen hebben kunnen laten zien, waren we blij dat we eindelijk ÔÇťlosÔÇŁ konden. In april varen we dan als eerste een toertocht in Earnew├óld, ter gelegenheid van Koningsdag. We deden lekker mee, maar de wind was grillig. De combinatie van een ogenblikje ┬ávan iets minder alertheid en een p├╗sterige windvlaag deed het sk├╗tsje op ├ę├ęn oor belanden.┬á Einde verhaal voor ons, maar gelukkig weinig schade en geen persoonlijke ongelukken.

Tijdens de sprintwedstrijden in Heeg kwamen we goed mee. Helaas was dit niet echt een maatstaf, want er stond vrijwel geen wind. Ook Lemmer Ahoy was wisselvallig, maar we deden mooi mee in de middenmoot.

Tot zover het voorseizoenÔÇŽ.toen sloeg het noodlot toe en stierf op 1 juni Hidzer Meeter, vader van onze schipper en geliefd en gewaardeerd bestuurslid. Alles wat daarna kwam, inclusief de SKS wedstrijdenreeks,┬á daar kunnen we kort over zijn: totale deceptie. Naast de gebruikelijke fouten, die een schipper in de beginjaren nu eenmaal maakt, het ontbreken van wind of juist enorm veel wind, een uitgezeild tuig en hier en daar wat materiaalpech, was het gebrek aan focus de grootste oorzaak dat het niet wilde lopen bij de Huzumers. Achteraf hadden we kunnen besluiten een ander te laten zeilen, maar is dat terecht?? Als schipper denk je het allemaal wel aan te kunnen en iedere dag opnieuw probeer je weer je kop leeg te krijgen. Maar dan kijk je naar dat mooie schip en overal zie je ook die markante kopÔÇŽmaar die ontbreekt. Bij het aanleggen, op het volgschip, bij het binnenhalen, in het rubberbootje.

Het verlies van heit Hidzer zullen we nog heel lang voelen, maar we hopen dat de scherpste randjes er volgend seizoen af zullen zijn. We hebben een nare, onzekere tijd beleefd waarin we op een tweesprong stonden. Maar inmiddels is de spirit weer naar boven gedreven en hebben we nieuwe plannen gesmeed voor komend seizoen. We gaan weer intensief trainen, we hebben een nieuw zeil mogen bestellen (dankzij een hele gulle sponsor) en de posities van de bemanning heroverwogen.

Wij hopen natuurlijk op een mooie klassering, maar in ieder geval een plekje buiten de dubbele cijfers. En ook hopen wij dat onze trouwe schare volgers, die ons altijd met een  positief geluid zijn blijven steunen, dat in de toekomst blijven doen. Het geeft ons de kracht om door te gaan.

Voor nu wensen wij iedereen een fijne jaarwisseling en al onze beste wensen voor een gelukkig, gezond en sportief 2016.