Dit jaar vol goede moed begonnen aan de wedstrijdenreeks van de SKS, de resultaten in het voorseizoen gaven ons goede hoop op een goede klassering. Als bestuur hadden we een plaatsje bij de eerste 6 in ons hoofd.

De wedstrijd op Grou verliep prima met een 6e plaats de schipper was niet echt tevreden maar toch een prima resultaat. Op de Veenhoop was onze topdag met een 14e startplek konden we het gehele veld achterhalen en een prachtige 2e plaats bezetten. Bij Earnewald kregen we pech met de gaffel maar door een spoedreparatie konden we de schade beperkt houden en tocht nog een vierde plaats houden.

Terhorne was een wedstrijd met veel wind en regen zodoende werd er later gestart maar haalden we een prima 4e plaats.  Bij Langweer waar we traditioneel goed zeilen een goede 5e plaats.

Na de eerste week dus een zeer goed resultaat met een 4e plaats in het klassement.

De 2e week begon bij Stavoren op het IJsselmeer  voor ons doen redelijk in golven zijn wij niet op best maar tocht nog een 8e plaats.  Daar kon iedereen mee leven.

Dan nu de pech wedstrijd op Woudsend, we kwamen als 1e over de startlijn maar helaas net iets te vroeg, we moesten dus terug en kregen bij deze manoeuvre een protest tegen van Langweer. Dus 14 strafpunten.

Lemmer 1 was een wedstrijd van een geweldige manoeuvre, bij het rondgaan kwam Sneek achter tegen ons roer aan zodat we niet meer konden draaien en recht op een rondvaartboot afgingen. Met heel veel reactievermogen konden we achter de rondvaartboot langs en voor bootjes weer terug in het wedstrijdwater. De strijd was echter afgelopen met een kapot roer kun je niet echt zeilen. De 2e wedstrijd bij Lemmer was het beter en konden we goed meekomen in harde wind; we werden dan ook netjes 9e.

De laatste wedstijd bij Sneek was het na de 1e ronde al redelijk beslist we lagen op een 5e plaats en bleven dat ook. Na een protest schoven we in de uitslag nog een plaatsje op.

Conclusie: na een geweldige 1e week en een wat mindere 2e week is een 5e plaats in het eindklassement iets waar we van tevoren voor hadden getekend. 2 plaatsen beter dan vorig jaar in een veld dat heel erg aan elkaar is gewaagd. Namens het bestuur Johannes en bemanning gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.  Het bestuur is nu samen met de sponseren en donateurs aan de beurt om te zorgen dat we volgend jaar met nog enkele investeringen nog beter voor de dag kunnen komen en misschien dan mee kunnen doen voor het podium.

We gaan dan ook in de winterperiode enkele activiteiten organiseren om dit mogelijk te maken.

Al met al een prima SKS 2019.

net mis