Het SKS-Kampioenschap 2017. En we kunnen wel zeggen dat het dit jaar een bewogen kampioenschap was.

Niet alleen voor de SKS maar ook voor It Doarp Huzum! Onder het motto “Huzum Foarut” hebben we toch een prachtige sprong voorwaarts gemaakt!

Met een 7e plaats in het eindklassement hebben we een fantastisch resultaat behaald waar we alleen maar van hadden durven dromen! En zo mooi constant gezeild, want als 1 van 5 schippers zijn we geen enkele wedstrijd in de dubbele cijfers geëindigd. We hebben er veel nieuwe fans bij en we mochten ook enkele nieuwe sponsoren en donateurs begroeten. En dat is hard nodig! We zijn hen heel erg dankbaar. We zullen onze ambities voor het komende jaar natuurlijk bijstellen. En daar gaat veel geld mee gemoeid. Het onderhoud van het schip is enorm duurzaam. Maar wat zijn we trots! En wat doen we het met veel liefde en passie!

Wij feliciteren dan ook Grou met het behaalde kampioenschap en uiteraard ook Heerenveen en Sneek met de behaalde ere plaatsen.

Verder wensen wij de SKS familie de komende tijd veel wijsheid toe om de verschillen van inzicht binnen de skûtsje vloot op een juiste wijze af te handelen zodat we volgend jaar weer volop met 14 skûtsjes de strijd kunnen aangaan.

En dan was er natuurlijk nog de fotowedstrijd!

De winnaar daarvan is geworden Guus Hoogwoud. Hij was vandaag VIP-Gast op ons volgschip. In de bijlage een foto van de trotse fotograaf (rechts op de foto. Links naast hem Wim van der Haring, algemeen lid sponsorcommissie It Doarp Huzum). En natuurlijk de winnende foto. Deze is genomen op donderdag 10 augustus tijdens de wedstrijd in Langweer, waar we als derde over de finish kwamen.

Via deze weg willen wij iedereen voor deze fantastische twee weken bedanken!

Met name onze sponsors zonder wie dit allemaal niet mogelijk was geweest.

Graag tot volgend jaar. Hieronder de winnaar van de fotowedstrijd en de winnende foto.