Om de sponsors van de vriendenclub Huzumer Skutsje te bedanken voor hun bijdrage aan een mooi zeilseizoen kregen zij een bierproeverij aangeboden.

Op zaterdagavond 9 november ontvingen Schipper Johannes Meeter en bestuursvoorzitter Wouter Rietman de sponsors bij de recent geopende brouwerij Bjuster te Grou. Deze brouwerij is nog in ontwikkeling, hetgeen te zien was aan de nieuwe vergistingstanks en de voorbereiding voor de flessenlijn.

Brouwmeester Auke van der Veen trapte de avond af met een pils van 5% uit eigen brouwerij en het proeflokaal werd al snel gevuld met gepraat en gelach. Er werden verschillende bieren geproefd, zoals een dunkel weizen, een donker blond, een dubbel en een tripel met daarbij passende hapjes. Gezien de kwaliteit van de bieren gaan we vast nog vaker van Brouwerij Bjuster horen.

Tussen de bedrijven door naam Schipper Johannes het woord om de 2 weken SKS kampioenschappen dag voor dag toe te lichten. Zowel de “boppeslaechen” als de “zeperds” passeerden de revue, waarbij hij ook zichzelf niet spaarde. Omdat het steeds moeilijker wordt om in de top van het klassement te verbeteren is ook top materiaal nodig. De volgende grote uitgaaf is nieuwe zwaarden met een beter profiel. Zonder sponsors en donateurs zouden onze ambities niet waargemaakt kunnen worden, daarom nogmaals een woord van dank van schipper, bemanning en bestuur!

Na afloop van de proeverij was de nazit bij Amicaal, een goed restaurant met een gezellige bar. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond.