Er lag een groot wolkendek over de Fluessen. Het zou dan ook de gehele dag regenen. De eerste start onder het dorp Elahuizen was een algehele valse start.

De tweede start was onder de vlag, die gekscherend “de Japanner” genoemd wordt,  wat inhoud dat er in de minuut voor de start tot de start  geen enkel schip meer over de startlijn mag komen.

Aan boord was iedereen tevreden toen de bovenste boei als derde gerond werd. De aandacht was volop gefocust op het pakken van de vlaagjes. Samen met Sneek en Grou werd de voorsprong vergroot in de tweede route. Telkens bij het overstag gaan, sloegen de regendruppels vanaf het zeil in de gezichten van de bemanning. Door de nieuwe regenkleding was dat ook het enige nadeel van de regen. De gehele wedstrijd leek het er op dat de derde positie behouden kon worden. Sneker schipper Visser hield ons nauwlettend in de gaten. In de laatste route dwong hij ons om overstag te gaan om een slag  het meer in te maken, terwijl langs het kanaal meer profijt te halen was. Grou maakte deze slag wel af en behield zijn voorsprong op de finish. Sneek gooide even na ons ook de zeilen om. We kregen de wind hier minder in de zeilen en zagen Joure en Langweer naderen. Bij de laatste boeironding voor de finish lukte het Joure ons te verschalken, maar Sneek ontsnapte. Maar helaas, ook Langweer pakte ons op de finish met een neuslengte. Uiteindelijk dus toch wel een mooie vijfde plaats, maar het gevoel van verlies overheerste.

Tijdens het inzeilen verdraaide Henk Zijlstra zijn knie. Met een pijnlijke grimas op zijn gezicht werd hij op de luiken gelegd. Het was onmogelijk voor hem om verder te zeilen. Met de bemanning werd geschoven om Henk zijn plek aan de grootschoot op te vullen.