Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Donateursmiddag It Doarp Huzum | Huzumer Kerk

8 maart @ 15:00 - 18:00

Muzikale voorstelling ‘Myn Skip’ met ‘Ella and her man’ en Age Veldboom | Cultureel Podium Dorpskerk Huizum

Na een succesvolle reeks van uitverkochte openluchtvoorstellingen in september 2018 gaat singersongwritersduo ‘Ella and her man’ nu de theaters in met het spektakel ‘Myn Skip’, over de geschiedenis van het skûtsje.

Verhalenverteller Age Veldboom neemt het publiek mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent: historische en humoristische verhalen over schippers en skûtsjes.
Deze voorstelling werd al bekroond met de Fryske Anjer van het Prins Bernard Cultuurfonds Fryslân. Van september 2019 t/m. juni 2020 gaat ‘Myn Skip’ door onze provincie.
De voorstelling is een onderdeel van de donateursmiddag skûtsje ‘Doarp Huzum’, die jaarlijks wordt gehouden in de Dorpskerk Huizum.

Naast het concert “Myn Skip”,komt Arie v.d. Wal ook om enkele verhalen te vertellen.
Arie was van 2005 tot 2013 voorzitter van het skûtsje “It Doarp Huzum” en verder was hij de cafébaas van Tivoli aan de Huizumerlaan. Tegenwoordig is dat een dansschool. In Tivoli vonden voorheen de vergaderingen en donateursbijeenkomsten plaats. Arie kent de familie Meeter als geen ander en heeft toegezegd dat hij op 8 maart graag een paar verhalen over deze bijzondere familie met ons wil delen.

Ella de Jong en Herman Woltman spelen en zingen de speciaal voor deze productie geschreven liedjes. Zo is er een voorstelling over honderd jaar skûtsje-historie: van werkschip naar woonschip, van werkpaard naar renpaard.

Zang, trompet en melodica: Ella de Jong / gitaar: Herman Woltman / verteller: Age Veldboom.

De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Locatie

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum