Uw verslaggever is even in het feest geweest dus morgen het verslag van deze zeer goede wedstrijd.

Hierbij het verslag.

Heel goede wedstrijd bij Langweer.

Vandaag een goede wedstrijd gezeild. Bjj een matige wind  (3 Bft)  hadden wij een perfecte start over bakboord bij de hoogste ton. We probeerden dan ook met een lange slag naar de hoogste ton te komen maar hadden het gevoel dat het skûtsje niet goed liep. Na een kleine aanpassing ging het voor het gevoel wel weer goed.

We kwamen echter pas als 12e bij de 1e ton aan maar daar konden we als boven liggend schip wel meteen 3 skûtsjes voorbij zeilen. Half wind naar de 2e ton konden we dan ook goed meekomen en na het ronden van de boei ging het voor de wind heel goed en de 3e boei werd dan ook als 8e gerond.

Al met al prima, maar we wilden meer en zetten vol  de aanval in op de voor ons liggende skûtsjes. In de volgende ronde lukte dat in 2 kruisrakken geweldig en lagen we dan ook zeer goed op een 4e plaats. Deze positie hielden we enige tijd zeer goed vast en liepen zelfs iets in op Grou die op dat moment 3e lag. Met nog 1 route te gaan, waren we al zeer tevreden. In het laatste kruisrak liep het ineens raar voor Heerenveen, die 2e lag.  Zij kwamen slecht uit bij een slag en  moesten Grou vóór laten gaan en over stuurboord liggend moesten ze nogmaals draaien. Dat pakte niet alleen gunstig uit voor Grou, die daarmee de tweede plaats van Heerenveen overnam, maar ook zeer gunstig voor ons want wij konden nu óók nog dat gaatje in duiken en vóór Heerenveen langs naar de boei. In het laatste stuk naar de finish hielden gaven we deze positie niet meer uit handen en zeilden we voor het eerst in vier jaar weer af op een podiumplek.

Een geweldige inhaalrace met een mooi 3e plekje als gevolg, dat ons in het algemeen klassement op de 8e plaats bracht.

Na de afgelopen jaren veel teleurstellingen te hebben moeten verwerken, is dit vooralsnog een geweldige opsteker.

De sponsors die vandaag op de sponsordag waren hebben dan ook een geweldige dag beleefd.

Morgen maar weer voor een ereplaats.

 

hieronder alvast enige foto’s.