Veenhoop, 1 augustus 2016

Vandaag de 2e wedstrijd van de SKS bij de Veenhoop. Ditmaal een walstart en geen tijdzeilen, dus we moesten finishen bij ons startplek in deze wedstrijd, nr. 9.

Na het startschot zo snel mogelijk de zeilen omhoog en proberen goed weg te komen, echter 1 van de rabanden bleef een klein beetje hangen ( fout van de bemanning) al met al verliep de start niet zo soepel. We kwamen toch nog redelijk goed op de Wijde Ee uit. Na een lang voordewinds rak kwamen we goed om de onderste ton uit. Echter, toen we daarna bij de wal moesten draaien was er een klein bootje voor de kop die we enkele meters hebben meegenomen, gelukkig geen schade.

Na 2 rondes aan de wind en terug naar de onderste boei, kregen we in de laatste ronde de gang goed te pakken en liepen op een paar schepen in en kregen een bakboord/stuurboord kwestie met Leeuwarden, dat in ons voordeel werd beslist.

Na de laatste ronde moesten we naar de finish in het Grietmansrak. We lagen net voor Woudsend en heel dicht op Eernewoude en Drachten. Bij de laatste boei waren we zo vlakbij Eernewoude dat we heel dicht achter langs moesten. Echter dat pakte niet goed uit en we raakten Eernewoude op het achterdek. Hierdoor knapte de opsteker en kwam het zeil naar beneden, (hier hoort een lelijk woord te staan), waardoor we  de wedstrijd moesten verlaten.

Al met al weer een naar gevoel en wederom de boel stuk. Vanavond maar proberen om alles te repareren.

Het móet toch beter kunnen en het zál toch beter moeten. Het schip doet het wel, maar het is nu aan de bemanning om orde op zaken te stellen.

Morgen in Eernewoude zullen we ons maar even van de goede kant laten zien, vanaf startplek 6.