Lemmer, 30 juli 2015

Door Lodewijk Jzn. Meeter, fokkenist.

Het waaide opnieuw hard op de Lemmer vanmorgen. We hadden er dan ook alles aangedaan om goed te kunnen zeilen, alles maximaal gereefd.

Na een redelijk goede start merkten we al snel dat dit een zware wedstrijd zou worden. We hadden onze handen vol. We kwamen goed bij de bovenste ton toen Lemmer over stuurboord op ons af kwam en pas op het laatste moment draaide. Wij moesten omhoog en kwamen met de kop in de wind en haast stil te liggen. Een duidelijke protestsituatie dus we trokken dan ook de rode protestvlag.

We gingen dus gelijk om de boei (als 10e) maar Lemmer vlak boven ons, voor de wind bleven we heel dicht bij elkaar. Zozeer zelfs, dat de giek van Lemmer over ons achterdek zwiepte en met een klap tegen de roef kwam, alweer een protestsituatie . Door dit alles kwamen we natuurlijk beiden wat naar achteren. Bij het 2e kruisrak bleek dat we geen rust in het schip konden krijgen, dan weer scherp aan de wind en weer heel scheef en dan weer haast stil;  het leek wel een jojo. We hadden dan ook de handen vol met vieren en weer aanhalen en werden tot onze nek toe nat. We konden alles wel overeind houden. Voor de wind ging het  wel goed maar daar win je geen wedstrijd mee. In het laatste aan de windse rak konden we aardig bijblijven maar werden op het laatst afgetroefd door Lemmer, zodoende helaas weer laatste.

uitslag 1e wedstrijd Lemmer