Terherne, 22 juli 2015

Door Jaap Zwaga, adviseur.

We gingen vanmiddag van start met de verwachting dat de wind een 3 0f 4 zou zijn uit het zuidwesten, echter, eenmaal op het water bleek dat er toch meer wind stond dan verwacht.

Dat was voor ons niet gunstig daar we met het oude zeil dat we hebben boven windkracht 4 niet echt meer mee kunnen komen. Maar we gingen vol goede moed van start.

Bij de start hadden we een mooie positie bij het startschip maar waren bijna te vroeg. Daarom moesten we alles even laten vieren en kwamen we met veel te weinig snelheid over de startlijn.

We gingen echter toch wel een goede slag maken over bakboord en er moesten enige skûtsjes achter ons langs. Na een spannend 1e kruisrak waren we als 9e om de 1e ton.

Voor de wind dreven alle skûtsje op elkaar naar de onderste ton zodat we maar moesten kijken hoe we daar uit kwamen, dat ging goed totdat Joure meende bij ons binnendoor te kunnen. Dat kon niet en we raakten elkaar. Wij meenden in ons recht te staan en hezen de protestvlag;  Joure eveneens.

In het volgende kruisrak hadden we geen geluk en zakten 2 plaatsen (noot van de redactie inschattingsfout en niet tactisch gezeild).

In de volgende rondes hadden we veel strijd met Philips en Drachten maar moesten mede door de aantrekkende wind deze op het laatst voor laten gaan. Al met al weer een teleurstellende dag voor al onze fans en bemanning. Na afloop bleek dat de lier op de giek ook nog stuk was dus vanavond alles weer repareren en een nieuwe lier plaatsen.

Conclusie van deze dag:  een nieuw zeil is broodnodig en ook op tactisch gebied moeten we nog stappen maken.

Morgen maar weer proberen.

uitslag terherne