Earnewâld, 21 juli 2015

Door Frans de Boer, zwaardenman.

Vorig jaar in Stavoren werd ik door Lodewijk gevraagd of ik wou invallen op het achterdek, de bemanning had te kampen met een virus, zodoende ben ik aan boord gekomen. Ik zeilde altijd in de IFKS bij Freddy van der Heide op de “Drie Gebroeders”.

Dit jaar ben ik weer gevraagd om het eerste paar dagen tot Terherne mee te doen. Na goed overleg thuis heb ik dat gedaan;  zodoende ben ik er dit jaar weer voor een paar wedstrijden bij.

Na de wedstrijd van gisteren waren wij vandaag gebrand om het beter te doen, ondanks onze slechte startpositie op nr. 12 .We konden bij de start redelijk wegkomen al was dat wel spannend, daar we haast op lager wal lagen. Nadat we goed op de Sânemar waren gekomen, gingen we eerst weer halfwind terug naar de Lange Sleat voordat we pas in de 2e route de Folkertsloot ingingen om de bovenwindse ton te ronden. We bleven goed vloot houden en we verspeelden niets op onze concurrenten. De eerste 2 ronden veranderde er dan ook niets. Voor ons verloor Grou enkele plaatsen en wij kwamen dichtbij. In de laatste ronde moesten wij Lemmer voorbij laten gaan maar verder ging het dus goed. Al met al redelijk tevreden na de baaldag van gisteren. Morgen gelukkig weer naar open water waar we weer een normale start hebben en het echt op zeilen aankomt.

uitslag Earnewald klassement na Earnewald.