Woensdagavond, 8 maart, bereikte ons het trieste bericht dat Eddy Cino , na een kort ziekbed,  thuis in Leeuwarden is overleden. Eddy, fanatiek zeiler, heeft zijn anker voorgoed neergelaten en de zeilen gestreken.
Eddy had een trouw Huzumhart. Hij was een aantal jaar bemanningslid onder Lodewijk Meeter Ezn. en was destijds verantwoordelijk voor de trim en bediening van de zwaarden. Eddy stond in die tijd ook wel bekend als de Piet Paulusma van Huzum…zijn windvoorspellingen voor de vliegbasis Leeuwarden zette hij voort aan boord en dat was best handig. In totaal was Eddy ongeveer 15 jaar nauw betrokken bij Huzum, want ook was hij lid van de legendarische VUT-ploeg van Doarp Huzum, in de tijd dat het zgn. ploechjesile nog in zwang was. Ook de afgelopen jaren mocht Lodewijk Meeter Hzn. nog regelmatig een beroep op hem doen als er wedstrijden waren op doordeweekse dagen en er niet genoeg bemanning beschikbaar was.

Door het zeilen op Huzum werd het watersportmens in Eddy echt wakker geschud. Zo zeilde hij daarna onder meer op de vissermanaak HA9, deed hij mee aan het praamzeilen op de Nije Sylpream nr. 7 van Douwe van der Velde uit Koudum en ook in de IFKS was hij een graag geziene zeiler.  Hij zeilde vanaf 2012 als bemanningslid op “de Jonge Rein”;  eerst als zwaardenman, later als adviseur. Verder was hij  bemanningslid voor het team van Windkr8cht, dat dagtochten en uitjes verzorgt met een scherp jacht. Ja, het zeilen was zijn lust en zijn leven.  Hij hoopte dan ook dat daar waar hij na zijn sterven naartoe zou gaan er ook wind en water zou zijn. Eddy is 72 jaar geworden.

Wij zullen Eddy herinneren als een fijn, warm, opgewekt en sportief mens met een droog gevoel voor humor. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Syt en wij wensen iedereen die hem moet missen, zowel familie als (zeil-)vrienden, heel veel sterkte toe. Lieve Eddy….rust zacht!