Lemmer, 30 juli 2015

Verslag 2e wedstrijd Lemmer

Door Ron de Vries,  schotenman.

Ik ben stuk, zere handen, zere rug.

(Ron zei wat anders maar dat is hier niet te herhalen)

Dat was het gevoel toen de wedstrijd was afgelopen, vanmorgen al een wedstrijd en vanmiddag nog één onder dezelfde omstandigheden dus dat betekende schoten vieren en dan weer aanhalen, opnieuw en opnieuw. We waren met zijn vieren bij de grootschoot en het was keihard werken.

We gingen van start midden op de startlijn en kwamen heel goed weg met Langweer net boven ons, we konden dan ook goed zien dat we lang niet tegen Langweer op konden. Daar waar zij heel rustig door het water gingen, gingen wij met regelmaat heel scheef . We kwamen wel als 8e  om de 1e boei, dat was dus goed. Voor de wind kwamen er heel wat skûtsjes ons achterop maar we hoefden maar 1 plaats te verspelen, dus als 9e het kruisrak in. Dat konden we eerst goed vasthouden met Grou en Akkrum net achter ons. Voor de wind ging Grou opsturen en moesten we wel mee. We gingen dan ook samen met Grou en Akkrum een heel stuk verder varen met als resultaat dat we als 12e om de onderste ton gingen. In het laatste kruisrak moesten we wederom de anderen voor laten gaan, we konden het niet bolwerken, met harde wind kunnen we dus niet meekomen.

Morgen op Sneek, met iets minder wind, gaan we voor de 1e plaats. En we gaan we afwachten wie er kampioen wordt… Langweer met Johannes Hzn Meeter of Joure met Dirk Jan Reijenga. Het zal een super spannende finale worden want er is maar een verschil van 0.2 punt.

uitslag lemmer 2